Menu Sluiten

Brandbestrijding en ontruiming

Organisaties zijn wettelijk verplicht om een duidelijk ontruimingsplan te hebben. Niet alleen dat: werknemers moeten op de hoogte zijn van dit plan en het moet duidelijk inzichtelijk zijn. Maar dan nog: wanneer zich daadwerkelijk een calamiteit voordoet, moeten er wel mensen zijn die alles in goede banen kunnen leiden en het voortouw nemen. Hiertoe worden de cursisten opgeleid.

De cursus brandbestrijding en ontruiming bestaat uit twee onderdelen:

1. Brandbestrijding

In het onderdeel brandbestrijding leer je wat je moet doen al je een oproep krijgt, omdat er brand is in jouw bedrijf. Wanneer is het verantwoord om een bluspoging te doen? In welke gevallen is het nodig direct te starten met ontruimen? Je leert welke branden je nog kan blussen en hoe je dat doet. Natuurlijk komen daarbij ook de gevaren bij het blussen aan bod. Je eigen veiligheid staat immers altijd op nummer 1.

 

2. Ontruiming

In het onderdeel ontruiming staat een algemene ontruimingsprocedure voor de BHV centraal. Wat zijn je taken als BHV’er bij een ontruiming? Ook is er aandacht voor de ontruimingsvoorzieningen en de samenwerking met de brandweer en politie.

Doelgroep Medewerkers met alleen als BHV-taken brandbestrijding en ontruiming. En ook voor BHV’ers die al eerste hulp kunnen geven of die EHBO’er zijn en ook de BHVtaken brandbestrijding en ontruiming willen kunnen uitvoeren.
Toelatingseisen Geen vooropleiding nodig
Examen Het examen bestaat uit een theorietoets met meerkeuzevragen en een praktijktoets.
Diploma/certificering NIBHV Certificaat Brandbestrijding & Ontruiming
Cursusduur Eén dag

Klik hier voor de tarieven.